1 czerwca 2017

Panini z grillowana cukinią i czerwonym pesto


Kultowe opiekane kanapki, czyli panini przygotowywane na bazie włoskiej ciabatty. Ciepła przekąska, którą robi się w kwadrans.


Składniki:

bułka np. ciabatta
szynka parmeńska
cukinia
ser kozi lub mozarella
czerwone pesto
sól
  • Rozgrzać patelnię grillową.
  • Cukinię pokroić na plastry, oprószyć solą i usmażyć na patelni grillowej.
  • Ser pokroić, plastry szynki zawinąć w rulony. .
  • Ciabatte przekroić na pół, dolną połówkę posmarować czerwonym pesto i ułożyć na niej rulony z szynki, następnie grillowane plastry cukinii i ser.
  • Całość przykryć górną połowa bułki, docisnąć i zgrillować w opiekaczu przez kilka minut.

1 komentarz:

  1. super pomysł, u mnie sprawdziłby się na solidną kolację:)

    OdpowiedzUsuń