31 marca 2015

Jajka faszerowane awokado


Prosta przekąska z jajek faszerowanych pastą z awokado, szczypiorku, żółtek i majonezu.


Składniki:
4 jajka
dojrzałe awokado
łyżka posiekanego szczypiorku lub koperku
łyżka majonezu lub jogurtu greckiego
łyżeczka soku z cytryny
1/2 czerwonej cebuli
sól, pieprz

  • Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę i łyżką wydrążyć miąższ. Przełożyć do miseczki i skropić sokiem z cytryny.
  • Cebulkę pokroić w drobną kostkę.
  • Jajka ugotować na twardo i przekroić na połówki. Wyjąć żółtka i dodać do awokado. 
  • Dodać szczypiorek i rozgnieść całość widelcem, doprawić i wymieszać. 
  • Farsz przełożyć do białek, posypać pokrojoną cebulką. 



Ten przepis bierze udział w akcji:

Wegetariańska Wielkanoc 2015

1 komentarz:

  1. Ale pięknie wyglądają, tak wiosennie. Może też się na takie skuszę na Wielkanoc :)

    OdpowiedzUsuń