14 kwietnia 2014

Roladki szparagowe


Pyszna propozycja z zielonych szparagów i mięsa drobiowego. Danie proste do zrobienia, a bardzo efektowne i sycące.



Składniki na 2 roladki:
10 zielonych szparagów
2 sznycle z kurczaka lub indyka
rozmaryn suszony
oliwa z oliwek
pieprz, sól
5 łyżek śmietany 30 %
1 łyżka musztardy
1 łyżka miodu

piekarnik nastawić na 200 stopni C. Szparagi umyć i odłamać zdrewniałe końce. Mięso lekko rozbić, skropić oliwą i oprószyć solą, pieprzem i rozmarynem. To samo zrobić ze szparagami, które następnie zawinąć w kawałki mięsa po około 4-5 sztuk. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 20 minut.
Śmietankę wymieszać z miodem oraz musztardą i takim sosem polać upieczone roladki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz