19 listopada 2013

Zupa cukiniowa


Szybka i lekka zupa wegetariańska dla całej rodziny...



Składniki:
2 duże cukinie
2 marchewki
1 litr bulionu
pół pęczka natki pietruszki
3-4 łyżki śmietany 16%
sól, pieprz

Cukinie umyć i pokroić na plastry, a marchewki obrać i pokroić na kawałki. Do gotującego się bulionu dodać oba warzywa i gotować kilka minut, aż będą miękkie. Następnie dodać posiekaną natkę i wszystko razem zmiksować. Doprawić pieprzem, solą i śmietaną. Podawać z ulubionym dodatkiem np. paluszkami pszennymi lub grzankami.

2 komentarze:

  1. cukinia to moje ulubione warzywko :) więc wszystko co z jej udziałem uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. wyglada znakomicie <3
    http://lubieessc.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń