16 października 2013

Zupa rybna z pomidorami


Rozgrzewająca, mało skomplikowana zupa z filetów rybnych i włoszczyzny. Dodatek pomidorów i czerwonej papryki wzbogaca jej smak. Pyszna z każdym rodzajem ryby i łatwa w przygotowaniu. Najlepiej smakuje ze świeżym chlebem.



Składniki:
3 filety rybne mrożone
czerwoa papryka
cebula
3 marchewki
pietruszka
seler
2 pomidory
passata pomidorowa
sól, pieprz, papryka słodka, chilli


  • Filety rybne lekko rozmrozić i pokroić w paski. 
  • Cebulkę poszatkować i podsmażyć na oliwie. Marchewkę , seler i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a pomidory i paprykę pokroić w kostkę lub cienkie paseczki. 
  • Rybę dodać do cebuli, zmniejszyć ogień i dusić 5 minut. 
  • Następnie dorzucić pokrojone warzywa, poddusić jeszcze kilka minut, wlać 3 szklanki wody i passatę. 
  • Wymieszać, i gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. 
  • Doprawić do smaku i podawać posypane zieloną pietruszką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz