Makaron z owocami morza


Składniki:
500 g owoców morza
100 g spaghetti np. razowego
300 g passaty pomidorowej
4 ząbki czosnku
1 duża cebula
pęczek zielonej pietruszki
oliwa z oliwek
sól, pieprz, chilli


  • Na oliwie zeszklić cebulkę i czosnek. Dodać mrożone owoce morza, a po kilku minutach dorzucić passatę. 
  • Dusić około 15 minut do czasu, aż sos się zredukuje. 
  • Pod koniec wsypać do niego pietruszkę, doprawić do smaku i chwilę jeszcze poddusić. 
  • Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
  • Następnie przełożyć go do sosu i wymieszać. 
  • Podawać udekorowane pietruszką.




Komentarze

  1. Przetestowałam przepis i wyszło pysznie!!!!Gosia

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Copyright © Wyzwania Kuchenne